زمانی که ترافیک وب سایت شما جریان عادی خود را دنبال می کند، شاید چندان توجهی به حجم ترافیک روزانه خود نداشته باشید. مشکل از زمانی بوجود می آید که در اثر بی توجهی به این جریان، وبسایتتان همچون روستایی دور افتاده و متروکه، کم رفت و آمد می شود. مشتریان بالقوه بصورت ناگهانی از دست می روند و زمانی می رسد که دیگر مخاطبی نخواهید داشت. براستی چه بر سر ترافیک وب سایت شما آمده است؟ چگونه میتوان مشتریان از دست رفته را بازگرداند؟
۷ استراتژی بهبود ترافیک از دست رفته
در این پست تلاش می کنیم ۷ استراتژی را به شما معرفی کنیم که بکارگیری آنها می تواند ترافیک سایت شما را در زمانی که به دلایل مختلف کاهش یافته است، تا حدی بهبود بخشد. اگر از ابزارهای مانیتور کردن و نظارت بر ترافیک سایت نظیر گوگل آنالیتیک استفاده میکنید، براحتی می توانید اثربخشی این استراتژی ها را بر روند بازگشت مشتریان خود ردیابی و ارزیابی کنید.
استراتژی اول: بهبود سئو
در صورتی که بیشتر ترافیک شما از سوی موتورهای جستجو است، احتمال دارد الگوریتم جدید گوگل، وب سایت شما را بدلیل اشتباهات در سئوی سایت جریمه کرده باشد، لذا تلاش کنید ایرادات مرتبط با بهینه سازی موتورهای جستجو را در وب سایت خود مرتفع نمایید. حتی می توانید در دیگر موتورهای جستجو مانند Bing و Yandex هم سایت خود را معرفی کنید تا ترافیک شما افزایش یابد. تغییرات (در سئو) در وضعیت ظاهری سایت شما تغییر ایجاد نمیکند ولی به شما در جذب مشتری کمک شایان توجهی مینماید. حال مبتنی بر تغییراتی که ایجاد کرده اید، نقشه سایت خود را بروزرسانی کنید طوری که طرح کلی از رئوس مطالب شما در آن قرار بگیرد.
استراتژی دوم: افزایش ترافیک با استفاده از شبکه های اجتماعی
شما حداقل باید در یکی از شبکه های اجتماعی موجود عضو باشید و ترجیحا این عضویت می بایست بر اساس سلیقه مشتریان و بازدیدکنندگان وب سایت شما باشد. معیارهای انتخاب شبکه اجتماعی مناسب را می توانید در این پست مطالعه کنید. برای شروع لازم است در شبکه اجتماعی انتخاب شده، پروفایل خود را بسازید و این فهرست مشخصات بایستی متناسب با سایت شما طراحی گردد و مشتریان شما را به سایت تان هدایت کند. اینکه چه زمانی مطالبی را در صفحه مربوط به شبکه اجتماعی خود میگذارید، به نوع شبکه اجتماعی شما و خصوصیات مخاطبانتان بستگی دارد.
استراتژی سوم: استفاده از محتوای جذاب
آیا برای کسب و کار آنلاین خود یک وب لاگ طراحی کرده اید؟ تولید محتوای با ارزش و هدفمند، نیروی مضاعفی را برای هدایت برنامه های بازاریابی کسب و کار آنلاین شما به ارمغان می آورد. نکته مهم این است که محتوایی را تولید نمایید که مبتنی بر خصوصیات مخاطبانتان جذاب باشد و در عین حال، فرآیند تولید محتوا استمرار داشته باشد.
در مقابل این سرمایه گذاری کوچک ( تولید محتوا )، مزایای بسیاری عاید شما خواهد شد که از آن جمله می توان موارد ذیل را برشمرد:
- تصویر و وجه شرکت و برند شما و نوع دیدگاه مشتری از وب سایت شما بهبود مییابد؛
- بازدیدکنندگان اتفاقی از وب سایت شما را به مراجعه مجدد ترغیب نموده و وفاداری مشتریان بالفعل شمارا بواسطه ارائه اطلاعات مورد علاقه آنها افزایش میدهد؛
- ایجاد محتوا و به تبع آن درج کلمات کلیدی در داخل محتوا، شانس دیده شدن شما در نتایج موتورهای جستجو را افزایش می دهد و بر ترافیک وب سایت شما تاثیر مثبت بجا میگذارد؛
برای اخذ بازخورد از کیفیت محتوای ارائه شده و میزان مطلوبیت آن نزد مخاطبین و همگرایی بیشتر مطالب با نیازهای مشتریان، بهتر است امکان تعامل با خوانندگان مطالبتان را با ایجاد ابزار نظر سنجی برای هریک از مطالب پست شده، فراهم آورید. آیا قبلا از استراتژی تولید محتوا استفاده کرده اید؟ اگر پاسخ شما مثبت است، امروز تلاش کنید این سه کار را برای تکمیل این استژی انجام دهید:
- ابزار نویسندگی گوگل پلاس را برای خود ایجاد کنید (این ابزار به شما امکان میدهد در کنار محتوا و مقالات شما، عکس تان هم در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده شود که اثر مثبت قابل توجهی در دیده شدن مطالبتان دارد)؛
- رنگها، تصاویر و برچسب های مربوط به تیترهای مطالب خود (نظیر h1، h2 و…) را یکپارچه و استاندارد کنید؛
- از کلمات کلیدی در متن خود بهره برده و سعی کنید در مطالب مختلف خود به شکل مستمر از این کلمات استفاده نمایید.
در اینجا مثالی از بکارگیری یک متن در فروشگاه اینترنتی که لوازم التحریر می فروشد، ارائه میکنیم تا کاربرد کلمات کلیدی برای شما روشن تر شود.
- استفاده بد: در این فروشگاه انواع محصولات به شما عرضه می شود (عدم استفاده از کلمه کلیدی)؛
- استفاده خیلی بد: در این فروشگاه مداد، خودکار، خودکار ارزان، خودکار آبی و خودکار سفارشی به صورت آنلاین به فروش می رسد. (اشباع کلمات کلیدی)؛
- استفاده خوب: در این فروشگاه انواع لوازم التحریر عرضه میشود. ( خاص همراه با کلمه کلیدی مرتبط).
استراتژی چهارم: توجه به خواست مشتریان
با استفاده از ابزارهای مختلف تعاملی نظیر فرم های نظرسنجی، پست الکترونیکی، طرح بحث های گروهی در شبکه های اجتماعی از مشتریان خود بازخورد دریافت کنید و تلاش نمایید با پی بردن به سلایق و علاقمندی آنها، درصدد رفع خواسته هایشان برآیید. در تهیه سوالات به زمانی که برای پاسخ دادن به آن لازم است توجه نمایید. سعی کنید با طرح سوالات کوتاه به وقتی که مشتری می بایست برای پاسخ دادن به آنها صرف نماید، احترام بگذارید. محرک های تشویقی نظیر هدیه یا تخفیف خرید، میتواند مشتری را در ارائه پاسخ ترغیب کند. بطور خلاصه اقدامات زیر را انجام دهید:
- نیازهای مشتریان را از دل سوالات، نظرسنجی ها، پیشنهادات و شکایات مشتریان بیرون بکشید؛
- داده های گردآوری شده را تحلیل و دسته بندی نمایید؛
- اطلاعات دسته بندی شده را اولویت بندی کنید؛
- انرژی خود را صرف پرداختن به مشکلات و مواردی کنید که از سوی مشتریان و بازدید کنندگان، با فراوانی بیشتری تکرار شده و در اولویت بالاتری قرار دارند؛
- در بازه زمانی شش ماهه (بسته به نوع کسب و کار قابل تغییر است) این فرآیند را جهت درک نیازهای نوظهور مشتریان تکرار کنید.
استراتژی پنجم: اشتراک گذاری دانش
شما در چه زمینه هایی تخصص دارید؟ کسب وکار آنلاین شما چه نیازهایی را می بایست پوشش دهد؟ به سوالاتی که مشتریان بالقوه ممکن است از شما بپرسند، فکر نموده و سعی کنید مشتریان بالقوه را در فرومها و شبکههای اجتماعی پیدا کرده و به سوالاتشان پاسخ دهید.
استراتژی ششم: استفاده از ابزارهای تبلیغی
از ابزارهای تبلیغی نظیر Google ADWords، فیسبوک و … برای کسب و کار خود بهره ببرید. برای این کار، در ابتدا بودجه خود برای برنامه تبلیغاتیتان را تعیین کنید، سپس فهرستی از کلمات کلیدی یا موضوعاتی که مخاطبین بالقوه شما بدانها علاقمند هستند را تهیه کنید. در نهایت برنامه خود را به اجرا در آورید. به یاد داشته باشید که دو عامل می تواند اثر منفی بر برنامه تبلیغاتی شما بجا گذارد:
- استفاده از کلمات کلیدی غیرمرتبط
- بکارگیری کلمات عمومی و پرکاربرد